patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 19, 2010 3:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Με δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΠΟΕ .
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 7.30 το απόγευμα.
Το αίτημα να προβληθεί για άλλη μία φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το αίτημα των απανταχού Ποντίων για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, διατράνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ, κ. Γιώργος Παρχαρίδης.
«Στις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό της γενοκτονίας. Από την Τουρκία, να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να πει τελικά την οφειλόμενη λέξη ''συγγνώμη'' για το έγκλημα της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Νεότουρκοι», ανέφερε.
Με δεδομένο μάλιστα ότι τον περασμένο Μάρτιο αναγνωρίσθηκε η γενοκτονία από το σουηδικό Κοινοβούλιο, στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ομιλητές θα είναι ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου, Νίκος Παπαδόπουλος και η τέως πρόεδρος του αριστερού κόμματος της Σουηδίας, Ulla Hoffmann, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος ομιλήτρια θα είναι η βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου, Gulen Avci.
Παράλληλα, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ διάλεξη του καθηγητή της διπλωματικής σχολής της Γενεύης και διπλωμάτη των Ηνωμένων Εθνών, Colum de Sales Murphy, με τίτλο «Γενοκτονία και Διεθνές Διίκαιο».
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μήνυμα του πρόεδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού
Ημερομηνία σταθμό στη σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού χαρακτήρισε τη 19η Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης, σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο.
«Η τραγωδία των Ελλήνων του Πόντου, που τιμούμε την ημέρα αυτή, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που απαιτούνται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, για να χαρακτηριστεί ως Γενοκτονία», σημείωσε ο κ. Ταμβάκης.
Τόνισε επίσης την ανάγκη συμπαράστασης στον ποντιακό ελληνισμό, λέγοντας: «Η ημέρα αυτή επιτάσσει σε όλους τους Έλληνες την εκπλήρωση ενός εθνικού χρέους. Αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι δεν θα σταθούμε σιωπηλοί και συμπαραστεκόμαστε στο Ποντιακό Ελληνισμό όπου γης, στις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που θα διασφαλίζει την αποφυγή παρομοίων τραγικών γεγονότων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας