patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Απογοητευτική ήταν η αγοραστική κίνηση αγοράς.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 26, 2010 1:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απογοητευτική ήταν η αγοραστική κίνηση αγοράς. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Μαύρα» Χριστούγεννα για την αγορά της Λαμίας και όλης της χώρας.

Απογοητευτική ήταν η αγοραστική κίνηση στην πόλη της Λαμίας με αποτέλεσμα οι έμποροι της πόλης να δηλώνουν απογοητευμένοι και απελπισμένοι αφού, όπως λένε, περίμεναν τις γιορτές να καλύψουν ορισμένες από τις υποχρεώσεις τους.

«Αρχίστε να μετράτε λουκέτα από τον Γενάρη... Η αγορά τελείωσε... Μας κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι... Και τα μέτρα της Τρόικας.. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις επιταγές... Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ενοίκιο, το ΤΕΒΕ, τη ΔΕΗ άσε το ΙΚΑ για το προσωπικό, το έχουμε ξεχάσει από καιρό... Το παρεμπόριο από τους λαθρομετανάστες οργιάζει, κανείς δεν ενδιαφέρεται, δεν υπάρχει φως στο τούνελ...» και ξεπουλημένοι στο ΔΝΤ μας κυβερνάνε είναι ορισμένες από τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι έμποροι.

Η πτώση εκτιμάται ότι στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων φτάνει και το 50% σε σχέση με το 2009, που και αυτή ήταν πεσμένη, με ορισμένες κατηγορίες να εμφανίζουν μείωση που φτάνει έως και το 70%.

Η μεσαία τάξη οδηγείτε στον αφανισμό όχι από τον κομμουνισμό τον οποίο οι μικρομεσαίοι φοβόντουσαν, αλλά από τα μέτρα των μεγαλοκαπιταλιστών και συγκεκριμένα από το τοκογλυφικό παρασιτικό κεφάλαιο του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας τράπεζας, και του ΚΕΤ, που έχει ανυψωθεί υπεράνω κάθε εθνικής οικονομίας και τις απομυζά χωρίς να παράγει τίποτα... τολογλυφικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 26, 2010 1:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άδεια τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Απόλυτα απογοητευτική για τον κλάδο των ξενοδόχων της Αττικής ήταν η εικόνα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας το Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής. Η μεγάλη πτώση των πληροτήτων, ειδικά στις υψηλές κατηγορίες (-16.70% για τα πέντε αστέρια και -10.50% για τα τέσσερα αστέρια, -6,10% τα τριάστερα και -10,4% τα διάστερα), σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (-17.20% στα τέσσερα αστέρια), αποδεικνύει κατ’ αρχήν το πόσο «ρηχή» έχει γίνει η αγορά της Αθήνας-Αττικής, αλλά και το ότι ο «άτυπος» πόλεμος τιμών που ήδη είναι σε εξέλιξη, μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα «κανιβαλισμού» προηγούμενων δεκαετιών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας το Δεκέμβριο, δεν υπάρχει εορταστικό κλίμα, ενώ οι απώλειες στις κρατήσεις σε σχέση με το παρελθόν είναι τεράστιες, όπως έχει τονίσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Ρέτσος. Αν και ο Δεκέμβριος, θεωρητικά είναι μήνας εορτών, αγορών, ταξιδιών και χαράς για όλους, για αγορές και δώρα, για οικογενειακές βόλτες σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, για όμορφες παραστάσεις, εξόδους, εντυπωσιακά γεύματα και δείπνα, ανταλλαγές ευχών και πρόσχαρη ατμόσφαιρα, όλα αυτά -και φέτος- δεν αφορούν στην Αθήνα.

Η κρίση έχει αγγίξει τη ζωή όλων.
Επιστροφή στην κορυφή
απλά πράγματα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 26, 2010 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Η μεσαία τάξη οδηγείται στον αφανισμό όχι από τον κομμουνισμό τον οποίο οι μικρομεσαίοι φοβόντουσαν


Ο Χατζατζάρας και ο Μιχαλολιάκος της Χ.Α. λένε ότι ο κομμουνισμός φταίει για το σημερινό χάλι.

Λέτε να το λένε από κουταμάρα; Αποκλείεται. Σίγουρα κάτι θα ξέρουν για να το λένε.

Λέτε η αποστολή τους να είναι να αθωώνουν, να βγάζουν λάδι τον καπιταλισμό; Μπάαααααα. Δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Δίχως άλλο ο κομμουνισμός φταίει. Ο Σόρος και ο Ροκφέλλερ, το ΔΝΤ, ο Στρως Καν, ο Μπεν Μπερνάκε, ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο Άλαν Γκρήνσπαν, ο Βούλφοβιτς και πάει λέγοντας είναι κομμουνιστές.

Εβραίοι δεν είναι;

Ε, λοιπόν είναι κομμουνιστές!!!


Τί άλλη απόδειξη θέλετε;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 26, 2010 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μειωμένη έως 60% η κίνηση στην αγορά της Ρόδου

Μειωμένη έως και κατά 60% ήταν η κίνηση στην αγορά της Ρόδου τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Πέρσι η κάθε οικογένεια του νησιού ξόδευε 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο, φέτος ξόδεψε μόνο 400. Αν και ειδικά την Παραμονή οι καταναλωτές πήγαν στα μαγαζιά και ψώνισαν, οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

Οι έμποροι του νησιού βέβαια, συνεκτιμώντας τα οικονομικά προβλήματα και την αδυναμία του κόσμου να ξοδέψει, αποφάσισαν να κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι φέτος, οι τιμές σχεδόν σε κάθε εμπορικό είδος όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, υπήρχαν- και θα υπάρχουν και την ερχόμενη εβδομάδα- γενναιόδωρες προσφορές, σύμφωνα πάντα με τους καταστηματάρχες.

Ειδικά στα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ ο αριθμός των καταναλωτών δεν μειώθηκε, μειώθηκε όμως πολύ το ποσό που ξόδεψε ο καθένας. Για παράδειγμα οι Ροδίτες μείωσαν κατά 40% τα αμνοερίφια που αγόρασαν , ενώ στράφηκαν περισσότερο στις κατεψυγμένες γαλοπούλες.

Πηγή: proodos.net
Επιστροφή στην κορυφή
Απογοήτευσης συνέχεια ...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 26, 2010 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:fc5432edcc="-Ανατροπέας-"]Δεν θελεις να αγωνιστουν τα μελη του ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΗ;
ΤΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ", ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΑΙ 3,5 ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;
Απο καπου δεν πρεπει να αρχισουμε τον αγωνα για το Μαζικο Ενιαιο Ταξικο Μετωπο Παλης;


Απογοητευμένας και ο -Ανατροπέας- από τον ιδιοκτήτη του ΠΚ ...

Ο Μανέστρος, όμως, ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, αλλά ταπεινός ιδρυτής. Ζει με 525 ευρώ και δεν έχει ούτε πατίνι στην ιδιοκτησία του !
Ο Καφενές ανήκει στη ΣΟ.
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=23957&postdays=0&postorder=asc&start=60
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 27, 2010 12:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Λουκέτο» σε πέντε καταστήματα «Ατλάντικ» στο Βόλο

Χωρίς δουλειά θα μείνουν οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στο Βόλο, καθώς ανακοινώθηκε ότι και τα πέντε καταστήματα βάζουν λουκέτο.

Η εταιρεία βρίσκεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Ελληνικού Δημοσίου.
Επιστροφή στην κορυφή
τα κεφάλια μέσα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 27, 2010 9:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χριστούγεννα εντός πόλης λόγω κόστους

Στην Αθήνα πέρασαν τα Χριστούγεννα οι Αθηναίοι,λόγω κρίσης και αφού η τιμή της βενζίνης και τα διόδια έκαναν το ταξίδι ακόμη και στο χωριό απαγορευτικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας πέρασαν μόνο 122.100 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν περάσει 145.200.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τη διαδρομή Αθήνα-Λάρισα το κόστος των διοδίων είναι 10,45 ευρώ, ενώ για τη διαδρομή Αθήνα- Πάτρα 5,60 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω κόστος δεν έχει υπολογιστεί πιθανή διέλευση από την Αττική Οδό.

Όσο για τη βενζίνη, όταν μέσα στο Λεκανοπέδιο ξεπερνά το 1,6 ευρώ, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο πωλείται στην επαρχία.

Ητάν που ο Χρυσοχοαλήτης θα επέμβενε για να μειωθούν οι τιμές
Επιστροφή στην κορυφή
προλετάριος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 28, 2010 7:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Γονατίζουν» οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.

Με πτώση μεγαλύτερη του 15% στον τζίρο τους, πρόκειται να αποχαιρετίσουν το 2010 οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας ήδη προβλήματα «επιβίωσης», βλέπουν ολοένα και περισσότερο να περιορίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου, έδειξε ότι στο ιστορικό κέντρο της πόλης έβαλαν φέτος λουκέτο περίπου 800 καταστήματα σε σύνολο 4.400, ήτοι το 17,8%,ενώ το 2011 υπολογίζεται το ποσοστό να ξεπεράσει το 30%.

Επίσης σε πανελλαδική βάση 65.000 εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στο «κόκκινο», με πολλά μάλιστα από αυτά να δηλώνουν αδυναμία ακόμα και για την κατάθεση του ενοικίου τους, εκτός από τις οφειλές τους σε ΙΚΑ, τράπεζες και εφορία.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Η μεσαία τάξη καταστρέφεται χωρίς να υπάρχει η εναλλακτική λύση του μεροκάματου. Το μεγάλο κεφάλαιο την χρησιμοποιεί ως αναλώσιμο υλικό, προκειμένου να απορροφήσει τους κλυδωνισμούς της κρίσης του. Η φρίκη των μικροαστών που νόμιζαν πως ξέφυγαν από την μοίρα του εργάτη και ο καπιταλισμός τους ρίχνει στα τάρταρα της μόνιμης ανεργίας, χωρίς επιχειρήσεις, αλλά και τήν ελπίδα να βρούν και μεροκάματο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 28, 2010 9:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κρίση εξελίσσεται σε τσουνάμι
Πληρότητα μόνο 40% στα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας.

Εν μέσω εορτών, άδεια είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων στην Καλαμπάκα Τρικάλων, με τους ξενοδόχους να μιλούν πλέον για οικονομική καταστροφή
.

Οι κρατήσεις είναι λιγοστές και σύμφωνα με στοιχεία, η πληρότητα στα καταλύματα δεν ξεπέρασε το 40% τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ξενοδοχεία των υπόλοιπων περιοχών της Θεσσαλίας, το μέλλον των οποίων διαγράφεται ζοφερό εάν ο τζίρος τους σημειώσει πτωτική πορεία και την Πρωτοχρονιά.

Ηκρίση εξελίσσεται σε τσουνάμι και κανένας δέν θα γλυτώσει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας