patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 3:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει

Είμαι φοιτήτρια της Νομικής και φίλη μιας φοιτήτριας Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως φοιτήτρια υποστηρίζω την Πανσπουδαστική και γενικότερα το ΚΚΕ. Διαβάζω αρκετά συχνά το Ρεσάλτο το οποίο, αν και διαφωνώ με ορισμένες θέσεις του, θεωρώ ότι είναι ένα μαχητικό έντυπο της Αριστεράς.

Στις 17 Ιουνίου στις έξι το απόγευμα συνόδεψα τη φίλη μου στις εξετάσεις του μαθήματος του Καθηγητή Ψυχολογίας Γιάννη Παπαμιχαήλ στο Αμφιθέταρο Σάκη Καράγιωργα του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκεί εμφανίστηκε μια ομάδα τραμπούκων, σχετιζόμενοι όπως μου είπαν, με το αντιεξουσιαστικό στέκι του Παντείου, για να καταγγείλει σε όλους τους παρευρισκόμενους φοιτητές το «ύποπτο πολιτικό ήθος» του παραπάνω Καθηγητή. Τον περίμεναν μάλιστα στην είσοδο του Αμφιθεάτρου για να τον διαπομπεύσουν φραστικά, επειδή από όσα μας είπαν και από όσα διαβάσαμε σε μια αφίσα που είχε τοιχοκολληθεί, είχε τολμήσει να συμμετέχει στην παρουσίαση ενός βιβλίου ενός άλλου καθηγητή που αφορούσε το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Όχι μόνος του, αλλά μαζί με άλλους, όπως το «φασιστικό περιοδικό Ρεσάλτο» και το «γνωστό Τουρκοφάγο Νεοκλή Σαρρή». Τόσο ο εκδοτικός οίκος (Πελασγός), που είχε εκδώσει το βιβλίο που παρουσιάστηκε, όπως και ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση, που όπως φαίνεται ανήκαν στο χώρο της ακροδεξιάς, απετέλεσαν για όλους αυτούς τους «εισαγγελείς πολιτικής κατηγορίας» αποδείξεις όχι μόνο του φασιστικού περιεχομένου του ίδιου του βιβλίου, αλλά και της «φιλοφασιστικής νοοτροπίας» όλων ανεξαιρέτως των ατόμων που παρευρέθηκαν ή συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου. Άρα και του καθηγητή του Παντείου ή του περιοδικού Ρεσάλτο.

Καταρχάς, νομίζω ότι είναι όντως λάθος σήμερα, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, για ένα αριστερό περιοδικό ή για ένα πολιτικό στοχαστή της αριστεράς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπου η βασική συνιστώσα τους φαίνεται να γέρνει προς το ΛΑΟΣ. Πιστεύω ότι κάθε ταύτιση της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικιστική δεξιά δεν εξυπηρετεί καθόλου τους πολιτικούς στόχους της αριστεράς.

Είναι όμως επίσης λάθος (το έκανε ο κ. Παπαμιχαήλ και το άκουσα με τα αυτιά μου) να προσπαθεί να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία του φραστικού τραμπουκισμού των ξεκουκουλομένων κουκουλοφόρων, δηλώνοντας στο τέλος του επεισοδίου ότι «κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ στην ηλικία τους. Απλώς, δεν ξέρουν ούτε που ζουν, ούτε σε ποιον απευθύνονται.»

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτά τα θρασύδειλα υποκείμενα συντηρούνται ίσως από τη φυσική τους αντιπαράθεση με την Αστυνομία και κάθε μορφή κράτους και εξουσίας, αλλά επίσης από όλα σχεδόν τα αστικά ΜΜΕ που τους εμφανίζουν, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, ως μια ακραία ίσως μορφή εξέγερσης, αλλά επίσης σαν μια πολιτικά ορθή έκφραση της δημοκρατικής κοινής γνώμης. Εμφανίζονται σχεδόν σαν το πιο ριζοσπαστικό τμήμα των νέων αγανακτισμένων πολιτών. Δεν νομίζω ότι αυτό ίσχυε στο παρελθόν.

Όπως με πληροφόρησε η φίλη μου, ο κ. Παπαμιχαήλ είναι ένας καθηγητής απαιτητικός, ίσως υπέρμετρα αυστηρός στη βαθμολογία του, αλλά οπωσδήποτε σοβαρός, δίκαιος και συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φοιτητές και στο πανεπιστήμιο. Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι ανήκει πολιτικά στο χώρο της αριστεράς, ίσως και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά σύμπτωση, στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή, κυκλοφορούσαν αρκετοί συνδικαλιστές άλλων φοιτητικών παρατάξεων, αφού στον απάνω όροφο διεξάγονταν οι εκλογές των μεταπτυχιακών φοιτητών του Παντείου.

Ήταν εντούτοις εντυπωσιακή η διακριτικότητά τους απέναντι στις φασιστικές πρακτικές των τραμπούκων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο κ. Παπαμιχαήλ χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη από κανένα συνάδελφό του ή φοιτητή, εμφανίστηκε ως κατηγορούμενος και ένοχος, που έπρεπε να απολογηθεί στο λαϊκό δικαστήριο των τραμπούκων, που είχαν μάλιστα οι γελοίοι, ένα ύφος εισαγγελέων πολιτικής ορθότητας. Ματαίως προσπάθησε να χειριστεί την κατάσταση με ήπιο τρόπο ή να κάνει διάλογο με τους αντιεξουσιαστές κατηγόρους του. Με απίστευτο θράσος αυτοί συνέχιζαν απτόητοι τις φραστικές τους επιθέσεις και τις απειλές, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν κάνουν καμία συζήτηση με όσους συμμετέχουν σε συζητήσεις με φασίστες.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν τo ποιοι ακριβώς είναι εκείνοι που προσπαθούν να πουλήσουν και να επιβάλλουν την «πολιτική τους ορθότητα» στα ΑΕΙ. Δεν είναι καν στις γνωστές διαδικασίες καταστρατήγησης κάθε ιδέας ελεύθερης διακίνησης ιδεών που μακροπρόθεσμα υποσκάπτει το άσυλο. Δεν είναι στην απερίφραστη άρνηση κάθε πολιτικού διαλόγου από τους διάφορους αντιεξουσιαστές. Δεν είναι ούτε στους καθοδηγητές ή στα κέντρα που οργανώνουν τα άτομα αυτά ή στις σκοπιμότητες αυτής της τρομοκρατίας των νέων τραμπούκων, που στρέφεται κατά των αιρετικών ή διαφωνούντων. Είναι στην απουσία ενός φοιτητικού κινήματος ικανού να αντιπαρατεθεί σε αυτές τις πρακτικές. Είναι στην αμηχανία των εκπροσώπων των υπόλοιπων φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στην φασίσουζα τρομοκρατική δράση των τραμπούκων είτε του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε των οργανωμένων συναδέλφων τους της «Χρυσής Αυγής».

Είναι κυρίως στην αδιαφορία και στην ανοχή που δείχνει σε όλα αυτά τα φαινόμενα η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, ακόμα και όταν οι τραμπουκισμοί στρέφονται κατά ατόμων των οποίων οι προοδευτικές αντιλήψεις και το ήθος παραμένουν εκτός κάθε πιθανής αμφισβήτησης. Και αυτό το τελευταίο ακριβώς είναι το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα της σήψης και της παραμικρής, όχι βέβαια της «αριστεράς» γενικώς (αφού αριστερά σήμερα αποκαλείται ακόμα και το ΠΑΣΟΚ), αλλά της ίδιας της κοινωνίας μας. Ίσως έχουμε πλέον πρόβλημα ως οργανωμένη κοινωνία (γιατί από το σύγχρονο αστικό κράτος και τους διαχειριστές των κοινοτικών εντολών δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα). Έχουν πετύχει ήδη να μας παθητικοποιήσουν απέναντι στην τρομοκρατία των διαφόρων κουκουλοφόρων που βγάζουν τις κουκούλες τους μόνο όταν μπαίνουν στις τρύπες τους, δηλαδή στα Πανεπιστήμια που τους υποδέχονται λόγω δημοκρατικής ανεκτικότητας, στα διάφορα Εξάρχεια που λειτουργούν ως κέντρα συνάντησης μεταξύ τους ή ακόμα στα αστυνομικά τμήματα ή στις υπηρεσίες στις οποίες πολλοί από αυτούς υπάγονται.

Αυτοί οι τραμπούκοι πολιτικά εργάζονται για την ενίσχυση του κάθε Καρατζαφέρη. Γιατί ο ανώνυμος κόσμος που βλέπει αγανακτισμένος τι συμβαίνει γύρω του καθημερινά και δεν βλέπει καμία ελπίδα από πουθενά (παρά τις προσπάθειες του ΚΚΕ), μπορεί κάποτε να στηρίξει την ακροδεξιά με πολύ πιο μαζικό τρόπο από ότι συμβαίνει σήμερα. Αυτή η κατάσταση έχει παρατραβήξει.

Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κάθε άποψης, ούτε υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου με φασίστες. Ακριβώς γι’ αυτό, τόσο όταν οι φασίστες εμφανίζονται ως κανονικοί χρυσαυγίτες, όσο και όταν το παίζουν «αντιεξουσιαστές», θεωρώ ότι καταργούν το άσυλο επιβάλλοντας με εκφοβισμούς την σιωπή σε όσους, αυτοί οι ίδιοι θεωρούν πολιτικούς τους αντίπαλους.

Ντρέπομαι επειδή κάτω από αυτούς τους εκφοβισμούς είμαι εγώ η ίδια αναγκασμένη να υπογράψω με ψευδώνυμο.

Πηγή: Ρεσάλτο
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3486
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 3:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το γεγονός της φραστικής επίθεσης το βεβαιώνει ο καθηγητής Παπαμηχαήλ
Στην επίθεση αυτή συμμετείχαν άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 8:47 am    Θέμα δημοσίευσης: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν νομιζω οτι πρεπει να ειναι κανεις υπερηφανος ψηφιζοντας ΚΚΕ.
Πριν το 2000 το συνδικατο οικοδομων ηταν το ποιο μαζικο και δυναμικο .
Και ψηφιζε 90% ΚΚΕ.
Τωρα δεν υπαρχει Ελληνας οικοδομος.
Στις βιοτεχνιες,οσες απεμειναν, το 80% ειναι λαθρομεταναστες.
Που σημαινει 1)ανεργια για τους Ελληνες,
2)ανασφαλιστη εργασια(το Ικα στερειται εισφορων,για σωστη υγεια και ανθρωπινες συνταξεις)
3) η εργατικη ταξη εχασε την διαπραγματευτικη της δυναμη.

Το ΚΚΕ που ειναι υπερ της λαθρομεταναστευσης δεν τα βλεπει αυτα?
Επι πλεον θελετε η Ελλαδα να γινει πολυεθνικο κρατος?
Να γινουμε μειονοτητα στην ιδια μας την χωρα?

Οσον αφορα το θεμα της συνθετης ονομασιας των Σκοπιων,που ειναι πολιτικη θεση και του ΚΚΕ(τυχαινει να ειμαι απο την Θεσσαλονικη) ξερεις οτι εκτος απο ιστορικο-πολιτιστικο ειναι και θεμα παραχωρησης εμπραγματου δικαιωματος?
Στο αναφερω επειδη εισαι της Νομικης.
Η συνθετη ονομασια θα γινει σε μια νυχτα σκετη Μακεδονια.
Διαβασε τις θεσεις του ΚΚΕ για το Μακεδονικο απο το 1924 μεχρι σημερα.

Και μετα μην απορεις αν αριστεροι ψηφιζουν ΛΑ.Ο.Σ.
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης

Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 12:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:c100488ee1="Anonymous"]Όχι μόνος του, αλλά μαζί με άλλους, όπως το «φασιστικό περιοδικό Ρεσάλτο» και το «γνωστό Τουρκοφάγο Νεοκλή Σαρρή». Τόσο ο εκδοτικός οίκος (Πελασγός), που είχε εκδώσει το βιβλίο που παρουσιάστηκε, όπως και ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση, που όπως φαίνεται ανήκαν στο χώρο της ακροδεξιάς,

Θα ήθελα να ρωτήσω, βάση ποιων κριτηρίων το ΛΑΟΣ καταχωρείται στην «ακροδεξιά», σε σύγκριση με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία όλοι την θεωρούν απλώς «δεξιά» ίσως και «κεντροδεξιά»; Αφού η επιστολή έχει μεταφερθεί εδώ απ’ το Ρεσάλτο, δεν θα μπορούσα να περιμένω απάντηση απ’ την φίλη συντάκτριά της. Θα παρακαλούσα όμως οποιονδήποτε άλλον κάνει την ίδια διάκριση ανάμεσα στα δύο κόμματα, να μας την αιτιολογήσει. Κατά τη γνώμη μου οι όροι «ακροδεξιός», «φασίστας» κλπ. χρησιμοποιούνται σα βρισιά χωρίς οι χαρακτηρισμοί αυτοί στην συγκεκριμένη περίπτωση να έχουν ιστορική- επιστημονική βάση ή έστω βάση στην κοινή λογική.

[quote:c100488ee1="Anonymous"]Καταρχάς, νομίζω ότι είναι όντως λάθος σήμερα, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, για ένα αριστερό περιοδικό ή για ένα πολιτικό στοχαστή της αριστεράς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπου η βασική συνιστώσα τους φαίνεται να γέρνει προς το ΛΑΟΣ. Πιστεύω ότι κάθε ταύτιση της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικιστική δεξιά δεν εξυπηρετεί καθόλου τους πολιτικούς στόχους της αριστεράς.

Από πού προκύπτει ότι « η βασική συνιστώσα» στην εκδήλωση ήταν το ΛΑΟΣ; Στο ακροατήριο υπήρχαν πάρα πολλοί και γνωστοί αριστεροί, πολέμιοι της νέας τάξης, ίσως η συντριπτική πλειοψηφία. Ανάμεσα στους έξη ομηλιτές μόνο ένας, ο Γούδης Χρίστος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ανοίκε στο ΛΑΟΣ, και ήταν πολύ φυσικό αφού ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ πρόσκειται στο ΛΑΟΣ. Και λοιπόν; Ποιο άλλο απ’ τα «καθώς πρέπει» μεγαλοεκδοτικά γουρούνια θα ρισκάριζε να βγάλει το βιβλίο του Κ. Ρωμανού «Εθνοκτονία εν εξελίξει»; Όταν η ίδια η επιστολογράφος μας λέει χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι επειδή κάτω από αυτούς τους εκφοβισμούς είμαι εγώ η ίδια αναγκασμένη να υπογράψω με ψευδώνυμο»; Ή μήπως να αυτό-φιμωθούμε για να μην μας πετάξουν τη ρετσινιά του ακροδεξιού, του ρατσιστή, του φασίστα, και τα παρόμοια; Και ποιοι μάλιστα; Μια χούφτα θρασύδειλοι, υποκινούμενοι και μισθοδοτούμενοι απ' την ολιγαρχία ψευτο-τραμπούκοι;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
militant
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι αυτός ο ηθικός και ιδεολογικός εκβιασμός. Όμως, επειδή ο αγώνας πλέον είναι για την άμεση επιβίωση του λαού τίποτα δεν πρέπει να μας πτοεί.
Η "εθνική δεξια" μπορεί σήμερα να εξαπολύει μύδρους κατά των "ξένων" αλλά αύριο θα συμβιβαστεί και αυτό θα είναι ένα πολύ σκληρό χτύπημα στην ψυχολογία του λαού. Ο ίδιος ο Λε Πεν, το σύμβολο της ευρωπαϊκής ακρο-δεξιάς, συμβιβάστηκε μέσα σε λίγα χρόνια και έφτασε σήμερα να γίνει κήρυκας της "ένταξης".
Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης μιλάει κατά της λαθρομετανάστευσης αλλά αν υποβάλει κανείς σε αυστηρή εξέταση τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς θα διαπιστώσει οτι ο άνθρωπος είναι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας ο οποίος θέλει μόνο να διαπραγματευθεί από προνομιακή θέση την συμμετοχή του σε κάποια μελλοντική κυβέρνηση. Στερείται δε σε τέτοιο βαθμό πολιτικής σοβαρότητας που είχε φτάσει στο σημείο να συμπεριλάβει στους υποψηφίους βουλευτές του υποτυπώδους κόμματός του την Έφη Σαρρή ενώ είχε κάνει προτάσεις και σε άλλες κυρίες του τηλεοπτικού στερεώματος! Αρκεί να κερδίσει μια ζεστή κυβερνητική θεσούλα που να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του για να κάνει στροφή 180 μοιρών και να μπει κι αυτό στην "αντι-ρατσιστική" ορχήστρα και να αρχίσει να μιλάει για την "ενίσχυση του Ελληνικού έθνους με την ένταξη των μεταναστών" "για την αφομοιωτική ικανότητα της Ελλάδας" "για τους νέους Έλληνες μουσουλμάνους" και άλλα τέτοια....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

militant

Απο σεναρια Φωσκολου εισαι και ο πρωτος.
Εδω μιλαμε για την πραγματικοτητα και εσυ φαντασιωνεσαι συνωμοσιολογιες.
Εν πληρει εμπαθειας.
Κατι μεταξι Λαζοπουλου και Μπακογιαννη.

Και σου ξεφευγει η ουσια.
Οτι απο τις εκατονταδες χιλιαδες των συμπατριωτων μας (που αγωνιουν οπως και εμεις για την τυχη αυτης της χωρας) καμμια 400,000 ψηφισαν το κομμα
του Καρατζαφερη γιατι
1)δεν θελουν τα κομματα εξουσιας που ξεχαρβαλωσαν την Ελλαδα.
2)δεν θελουν τα κομματα της "αριστερας"γιατι επαψαν να ειναι πατριωτικα.

Το θεμα δεν ειναι ο Καρατζαφερης.
Απλα υπαρχει πατριωτικο κενο , και προσπαθει να το καλυψει το ΛΑ.Ο.Σ.

Και μολις πηρε 7,2% ,αρχισαν ολοι να ασχολουνται με την λαθρομεταναστευση.
Να ποιοι ειναι οι γελοιοι και οι υποκριτες.

Εγω πιστευω οτι δεν ειναι τυχοδιωκτισμος του Καρατζαφερη αλλα ελιγμοι
για ξεφυγει απο την ρετσινια οτι ειναι "ακρο",που τον κατηγορουν αυτοι οι "δημοκρατες" που ληστεψανε τα δημοσια ταμεια.

Βρεστε μου εναν τροπο να γεμισει αυτο το πατριωτικο κενο ,υπο αλλη ηγεσια ,και εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα τρεξει.
Προσπαθειες εγιναν.Δεν θα αναφερω ονοματα.Αλλα ολες απετυχαν.
Γιατι?
Αυτο πρεπει να μας προβληματισει και οχι να εξορκισουμε το κομμα ΛΑΟΣ.

Οσο υπαρχει αυτο το κομμα ,θα αποτρεπει
1)να κυκλοφορουν βιβλια σαν της Ρεπουση(του ΣΥΡΙΖΑ)
2)να ξεπουλα η Ντ.Μπακογιαννη
3)να μπαινει η FYROM σε διεθνεις οργανισμους (με το εστω κολοβο βετο)
4)την αφασια στην λαθρομεταναστευση.

Πριν κανα μηνα καποιος εδω στο patari εριξε την ιδεα για φραξιονισμο
στο εσωτερικο του ΛΑΟΣ.
Δεν την απερριψα.Θα μπορουσε να εχει επιτυχια.Γιατι αλλη ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ εκφραση της αριστερας δεν βλεπω να υπαρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
militant
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 6:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επισκέπτη, ποιά είναι τα "σενάρια Φωσκόλου" ή οι "συνομωσιολογίες" γιατί μόνο συνομωσιολογίες δεν έχω γράψει? Βέβαια αυτού του είδους η πολιτική αντιπαράθεση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του χώρου σου, αλλά για πες μου που τα είδες αυτά που λες?
Ο Καρατζαφέρης είναι όντως ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ που μπορεί να έχει πολλές απόψεις, να τις αλλάζει μέσα σε μια μέρα, και το κυριότερο να μην τοποθετείται ποτέ πολιτικά αλλά με ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ και ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ. Κι αυτό δεν είναι συνομωσιολογία.
Γιατί ποιός θα καλύψει αυτό το πατριωτικό κενό οι υποστηρικτές της αμερικανοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών(να σου θυμίσω τις εκπομπές με τον Πατακό?) Οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που υπέσκαψαν την εθνική άμυνα της Κύπρου για να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του Αττίλα?
Ενα κόμμα που κατεβάζει υποψήφια την Έφη Σαρρή και την Αθήνη και κάνει πρόταση στη Μαριάννα Ντούβλη (γι'αυτό αναφέρεσαι στο Λαζόπουλο?)δεν είναι σοβαρό, εκτός αν η Σαρρή προκειται να γεμίσει αυτό το κενό. Δεν έχω φυσικά καμία συμπάθεια για τον Λαζόπουλο, αλλά όλα δείχνουν οτι ο Καρατζαφέρης προσπαθούσε να φτιάξει ένα κόμμα-τσίρκο για να εξαφαλίσει ψήφους. Κι ακόμα ο ίδιος ζητούσε υπουργεία σε κυβερνήσεις συμμαχίας με την ΝΔ και έλεγε οτι είναι στην ίδια πολυκατοικία (εδώ τι λες κύριε επισκέπτα?).
Επίσης κύριε επισκέπτη για να αντιταχθεί κανείς σε "ρετσινιές" υπάρχει και η πολιτική αρχών, η πιο ξεκάθαρη την οποία καμία "ρετσινιά" δεν αγγίζει αλλά για να έχεις μια τέτοια πολιτική πρέπει να έχεις και αρχές κάτι που ο Καρατζαφέρεις δεν είχε ποτέ.
Οσο για τα "σενάρια" που λες, αν και δεν ξεκαθαρίζεις τι εννοείς, εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως αυτή του Λε Πεν ο οποίος κέρδισε κάποτε τη δεύτερη θέση στη χώρα του χωρίς καν να κάνει ελιγμούς και μερικά χρόνια αργότερα έγινε κι αυτός υποστηρικτής της "ένταξης". Είμαι βέβαιος πως τον ίδιο δρόμο θα ακολυθήσει και ο Καρατζαφέρης ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα "ακραίος" για να είμαστε και ακριβείς, ένας δεξιός αστός που "ντοπάρει" με κάλπικη εθνικοφροσύνη τους οπαδούς του για να καταλήξει να παριστάνει το αδικημένο παιδί της ΝΔ και τον.
Κι όσο για τα επιτευγματα του ΛΑΟΣ έχω να πω οτι δεν βασίζονται σε καθαρές θέσεις κι έπειτα οι "εθνικόφρονες" φιέστες της δικτατορίας μήπως απέτρεψαν την ήττα στην Κύπρο???
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 5:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

militant

Η Χουντα πεθανε πριν 35 χρονια.
Αυτοι που ψηφιζουν σημερα τον Καρατζαφερη η δεν ειχαν γεννηθει τοτε
η ηταν 8-9 χρονων.
Εισαι κολλημενος με το παρελθον.
Γραφικοι υπαρχουν σε ολα τα κομματα.Μεχρι να τους καταλαβεις και να τους αποβαλλεις.
Αλλα απο αθωους γραφικους ανθρωπους μεχρι λαμογια "δημοκρατες" που αδειασαν τα δημοσια ταμεια ,υπαρχει διαφορα.
Η μηπως προτιμας λαμογια καθηγητες πανεπιστημιου?Τυπου πρυτανεων (του Παντειου πανεπιστημιου)
Μεταξοπουλου και Κωνστα που ειναι ακομη φυλακη(κολλητοι του Σημιτη
και του Ν. Κωνσταντοπουλου).
Μηπως ξεχνας οτι τα καναλια τυπου skai της ξενοδουλης αστικης ταξης ,προεβαλαν μεχρι αηδιας τον Τσιπρα παλαιοτερα και προσφατα τον Στ.Μανο και τους οικωλογους?
Αλλα δεν τους εκατσε κανεις.Ο Ελληνικος λαος αρχισε να αντιδρα.

Μηπως πεθυμησες τον Σταλιν και τον Μαο?Τοτε που οποιος ειχε διαφορετικη αποψη εξαφανιζοταν ?
Ποσοι Μαοικοι της γεννιας μου
εγιναν υπουργοι?(Τσουκατος-πασοκ,Τατουλης-ΝΔ κλπ).
Αυτοι ειναι τυχοδιωκτες και απατεωνες?

Στην εποχη μου ,στα πανεπιστημια ,οι πιο φανατικοι "κομμουνιστες" ηταν
τα παιδια της αρχουσας ταξης.Οπως σημερα τα παιδια των Εξαρχειων.Οι αντιεξουσιαστες του γλυκου νερου.Που στα δυσκολα καθαριζει ο μπαμπακας.Και αφου ξεχαρμανιασουνε απο "επαναστατικοτητα"γυρνανε
στο εργοστασιο του μπαμπα και γινονται σκληροτεροι εργοδοτες.
Εχω ιδια πειρα σε αυτο.

Και δεν ειμαι ο ανωνυμος επισκεπτης.
Ειμαι ο Παναγιωτης ,απλα δεν πραλαβα να βαλω το ονομα μου.
Επιστροφή στην κορυφή
militant
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παναγιώτη, κοίτα είναι προφανές οτι διαφωνούμε αλλά ο χαρακτήρας ενός κόμματος καθορίζεται από τις όποιες θέσεις του, το πρόγραμμά του και τα άτομα που το αποτελούν. Ειλικρινά της επιχειρηματολογία σου δεν την καταλαβαίνω. Η Δικτατορία σαφώς και πέθανε αλλά το ΛΑΟΣ και τυπικά αποτελεί τον πολιτικό της επίγονο κι ακόμα τι χρησιμότητα είχε για τον Καρατζαφέρη ο Πατακός, το οτι αποκαλούσε την δικτατορία επανάσταση αυτά έγιναν δημόσια και είχαν ξεκάθαρο πολιτικό νόημα. Δεν πρόκειται λοιπόν για μερικούς γραφικούς. Αλλά το οτι ο Καρ/ρης ζητά υπουργεία τπό την κυβέρνηση της ΝΔ δεν λέει σε κανένα τίποτα?
Επίσης οι ιστορικές απαρχές ενός κόμματος, η προέλευσή του, δεν είναι σημαντικό ζήτημα? Εάν ένα κόμμα αντλεί τις ρίζες του και την ιδεολογία του από την φιλο-ιμπεριαλιστική και παλαι ποτέ αμερικανοκίνητη δεξιά...εάν δεν έχει σοβαρές θέσεις και τις οποίες μάλιστα αλλάζει μέρα με τη μέρα, αν αποτελεί διάσπαση της αστικής δεξιάς και επιθυμεί δια στόματος του αρχηγού να καταλάβει κυβερνητική θέση, όταν ξεθάβει τους τελευταίους δικτάτορες (άραγε ποιός μένει κολλημένος στο παρελθόν?), τότε για τί κόμμα μιλάμε? Τί έλπίδα μπορεί να φέρει για τον Λαό. Και όλοι αυτοί οι "γραφικοί" ήταν επιλογές του Καρατζαφέρη και τις περισσότερες φορές μάλιστα προσωπικές...σκοπός ήταν οι ψήφοι, έτσι λοιπόν με την ίδια ευκολία, ασυνέπεια και γραφικότητα θα πορευθεί και άυριο.

Τώρα απ'την άλλη, το οτι παρα πολλοί πρώην αριστεροί έγιναν υπηρέτες του συστηματος και διευθαρμένοι είναι γνωστό, το οτι υπήρχαν και υπάρχουν απατεώνες στην αριστερά είναι ακόμα πιο γνωστό αλλά το θέμα είναι εσύ τι προσπαθείς να αποδείξεις λέγοντάς το? Οτι ο Καρατζαφέρης είναι λιγότερο απατεώνας ή οτι ένας απατεώνας περισσότερο δεν θα κάνει πιο πολύ κακό απ'οτι οι προηγούμενοι?
Δεν ξέρω τι νόημα είχε η αναφορά σου στον Στάλιν και τον Μαό, αλλά εγώ δεν υποστηρίζω ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και πως μπορείς να γνωρίζεις τι επιθύμησα αν δεν το γράψω εγώ ο ίδιος? Αν προσπαθείς να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ της δικτατορίας των συντ/χων και τον ανατολικών καθεστώτων είναι άλλο ζήτημα και οφείλεις να το πεις ανοιχτά, διαφορετικά τι νόημα έχουν όλα αυτά που γράφεις?

Τις εικασίες κράτα τες για τον εαυτό σου. Ο Καρατζαφέρης έδειξε τι είναι και τι θέλει. Ολοι βλέπουν τι χουντικα αποβράσματα και γραφικούς τύπους (αυτός συντηρεί αυτή την ωραία συλλογή πάρε έναν προς έναν τους βουλευτές του) έχει μαζέψει στο κόμμα του. Γι'αυτό λίγη προσοχή! Εγραψα μια προσωπική εκτίμηση για την εξέλιξη του Καρατζαφέρη και εμμένω σ'αυτήν, μια εκτίμηση που απορρέει από 1)τις θεσεις και τη ΣΤΑΣΗ του Καρατζαφέρη και την επιθυμία του να ξαναβρεθεί σε κυβερνητική συμπολιτευση 2) από το παρελθόν και την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του χώρου του 3)από παρόμοιες περιπτώσεις πολύ πιο ισχυρών και αυθεντικά ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης που πήραν πίσω οτι έλεγαν σε μερικά χρόνια ο Καρατζαφέρης δεν θα δυσκολευτεί να το κάνει σε μια νύχτα όπως το έκανε πολλές φορές μέχρι τώρα.
Πιστέυω οτι δεν πρέπει να αφεθεί ο λαός να εξαπατηθεί γιατί μια ΑΚΟΜΑ απατη θα κάνει την κατάσταση χειρότερη, αλλά όποιος στηρίζει ένα κόμμα πρέπει να λαμβάνει και την ευθύνη να το υπερασπίζεται θετικά κι όχι με επιχειρηματα του στυλ "οι άλλοι είναι χειρότεροι" ούτε να υπερασπίζεται ορισμένες θέσεις του και να αφήνει άλλες.
Επιστροφή στην κορυφή
απελάτης

Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 4:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:d72a99c722="Anonymous"]Και δεν ειμαι ο ανωνυμος επισκεπτης.
Ειμαι ο Παναγιωτης ,απλα δεν πραλαβα να βαλω το ονομα μου.

«Παναγιώτη» ή «επισκέπτη ή όποιος είσαι τέλος πάντων, πάτησες υποβολή και δεν πρόλαβες να γράψεις το nick σου; Μια λέξη; Πρόλαβες όμως να γράψεις δεκαεφτά λέξεις και τρία σημεία στίξης πριν την «υποβολή». Μόνο ο Λούκι Λουκ, είναι ικανός για τέτοια κατορθώματα, μόνο αυτός τραβάει πιστόλι πιο γρήγορα απ’ τη σκιά του!

Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα. Την σημασία των μεγάλων επαναστάσεων που αλλάζουν την μοίρα των λαών ή και του κόσμου ολόκληρου δεν την κρίνεις με την μεταγενέστερη εξέλιξη των καθεστώτων που εγκαθίδρυσαν, η οποία εξέλιξη εξαρτάται από την δράση πολλών δυνάμεων συνδυασμένων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η συνισταμένη των οποίων δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί από τους επαναστατημένους, και σε μερικές περιπτώσεις ούτε να προβλεφθεί.

Στην ελληνική επανάσταση του 1821, ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, είναι υπεύθυνοι για τους ταγματασφαλίτες, τους δωσίλογους της Κατοχής, την χούντα, τον Σημίτη, το Μητσοτακέικο ή τον φλούφλη που παριστάνει τον εθνάρχη μας σήμερα; Να αναρωτιέσαι τι θα ήταν η Ελλάδα αν ο ελληνικός λαός και οι ηγέτες του δεν είχαν επαναστατήσει, τότε. Οι ανάξιοι επίγονοι δεν μειώνουν το μεγαλείο τους.

Ο Ροβεσπίέρος, ο Μαρά, ο Δαντών θέρισαν τα κεφάλια των ευγενών, μοίρασαν την γη στους αγρότες και εξασφάλισαν σε όλους τους Γάλλους πολίτες το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Δεν φταίνε αυτοί για την δικτατορία του Λουδοβίκου Βοναπάρτη (ανιψιού του Μ. Ναπολέοντα) ή επειδή ο γαλλικός λαός έχασε την ιδιοκτησία του από τα μονοπώλια ή αν οι επίγονοι έγιναν αποικιοκράτες - λήσταρχοι της υδρογείου. Να σκέφτεσαι τι θα ήταν η Γαλλία και ο κόσμος ολόκληρος χωρίς τη μεγάλη γαλλική επανάσταση.

Η επανάσταση του 1917 στη Ρωσία έγινε για να σταματήσει τον πόλεμο με την Γερμανία, να φέρει ειρήνη, να μοιράσει τη γη των φεουδαρχών σ’ αυτούς που την δούλευαν, στους αγρότες, να καθιερώσει το 8χτάωρο για τους εργαζόμενους, να λειτουργήσει θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, συνελεύσεις συνοικιών και χωριών (Σοβιέτ - κάτι σα τους δικούς μας δήμους) οι οποίες αποφασίζουν για την πολιτική της χώρας σε όλους τους τομείς. Εφάρμοσαν πενταετή προγράμματα ανάπτυξης που ανέδειξαν την ΕΣΣΔ σε παγκόσμια υπερδύναμη. Όπως οι επίγονοι της γαλλικής επανάστασης σφάγιασαν τους πρωτεργάτες της, το ίδιο έκανε και ο Στάλιν με τους πρωτεργάτες της Μεγάλης Ρωσικής Επανάστασης. Είναι ίσως νόμος της ιστορίας οι επαναστάσεις με την ορμή τους να τραβούν μπροστά, πέρα απ’ τα όρια, που θέτουν οι αντικειμενικές προûποθέσεις και να ακολουθούνται από κύμα συντηρητισμού και πισωδρόμισης.

Μήπως την ίδια τύχη δεν είχε και ο Κολοκοτρώνης απ’ τους επίγονους; Ποτέ όμως δεν γυρίζουν πιο πίσω απ’ την αρχική τους αφετηρία. Τι θα ήταν η Ρωσία σήμερα χωρίς την επανάσταση του 1917; Την σημασία της για ολόκληρη την ανθρωπότητα την διαπιστώνουμε τώρα μετά την κατάρρευση της. Δεν είναι μια γεωστρατηγική ήττα μόνο για τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αλλά μια ήτα για ολόκληρη την ανθρωπότητα, το ζούμε στο πετσί μας και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο ακριβά θα την πληρώσουμε.

Να πούμε για τον Μάο Τσε Τουγκ και την Κίνα; Τι ήταν αυτή η χώρα και μεγάλος λαός της πριν την κινέζικη επανάσταση; Μια χώρα αποικιοκρατούμενη, με τον λαό της κουρέλι παραδομένο στο όποιο, και τις σάρκες της να ξεσκίζονται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την Ιαπωνία, την Αγγλία, Γαλλία Αμερική. Σήμερα έχει αναδειχτεί σε παγκόσμια δύναμη. Αγνοείς την ιστορία. Στην Κίνα του Μάο δεν έγιναν οι εκαθαρίσεις του σταλινισμού. Ίσα - ίσα το καθεστώς της υπήρξε υπέρ του δέοντος ανεκτικό. Δεν είμαστε εδώ για να το λιβανίσουμε. Ξέρουμε πόσο αυταρχικό είναι, την καλοπέραση των προνομιούχων του μηχανισμού. Πόσο μεγάλο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας σε σύγκριση με το επίπεδο ζωής του λαού. Όμως δεν παύει η κινέζικη επανάσταση να είναι μεγάλο άλμα μπρος, για τη χώρα και το λαό της.

Δεν φτάσαμε στο τέλος της ιστορίας. Η ανθρωπότητα έχει να γνωρίσει ακόμα πολλές ανατροπές μέχρι να φτάσει στην πλήρη αξιοποίηση των πνευματικών, επιστημονικών και τεχνολογικών της δυνατοτήτων, για τους πολλούς και όχι για τους ελάχιστους. Μη προσπαθείς όμως να απαξιώσεις τους γίγαντες της ιστορίας συγκρίνοντας τους με σημερινούς πυγμαίους, με το νεκρό στρώμα των τυχάρπαστων που επικάθεται πάνω απ’ επαναστατική λάβα, όταν η ορμή των λαών μοιραία καταλαγιάζει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 5:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΕΛΑΤΗ
Με εκανες και γελασα με το παραδειγμα του λουκι λουκ.
απλα οταν αναφερα το ονομα μου ,αναφερομουν στο προηγουμενο κειμενο.
και πατωντας την υποβολη ,μετα βλεπω οτι και το παρον κειμενο ηταν ανυπογραφο
η βιασυνη φταιει.τρεχουμε για το μεροκαματο.

ρε παιδια συζηταμε δυο μηνες εδω μεσα και διαφωνουμε συμφωνουντες.

κανουμε ολοι σχεδον τις ιδιες αναλυσεις.
εκει που διαφωνουμε ειναι στην προταση.
εγω προτεινω το λιγοτερο κακο,εσεις την αποχη.

απλα σας φαινεται παραξενο οτι ο Καρατζαφερης ειναι ο μονος αντιαμερικανος και οι θεσεις του ειναι σχεδον ιδιες με τις δικες μας.
και λετε
"ειναι δυνατον ?καποιο λακο εχει η φαβα"
και απο καχυποψια αρχιζει το λουσιμο
"ρε συ που στα νιατα σου ησουν ετσι,και τωρα μας το παιζεις ετσι".

ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ

Πουσαι νιοτη που λεγες
πως θα γινομουν αλλος.

Οσον αφορα την οχτωβριανη επανασταση ,εχει αποδειχθει οτι η υποχρεωτικη κολεκτιβοποιηση του Σταλιν εκανε ζημια στην αναπτυξη.
Και αυτοι που ασκησαν κριτικη σαυτο το θεμα (Μπουχαριν,Πλεχανωφ,Ζηνοβιεφ.Καμενεφ) τους εφαγε το μαυρο φιδι.

Δεν μηδενιζω καμμια επανασταση ,αλλα να εχουμε και τα ματια
και τα μυαλα ανοικτα.

Η αριστερα στην Ελλαδα ηταν κατα των ξενων επενδυσεων,γιατι θα μας εκμεταλευτει το ξενο κεφαλαιο ελεγε.
Και τωρα παρακαλαμε να ρθουνε ξενες επενδυσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
militant
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 6:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημείωση: Ο Πλεχάνωφ πέθανε στις 17 μαΐου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) του 1918 από φυματίωση.
H λεγόμενη Κολλεκτιβοποίηση του Στάλιν ξεκίνησε το 1929.
Επιστροφή στην κορυφή
παναγιωτης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 7:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

militant

Μετα τον Οχτωβρη του 1917 ακολουθησε μακροχρονιος εμφυλιος.
Ενταξει μπορει η αναγκαστικη κολλεκτιβοποιηση να ξεκινησε το 1929,
αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που ανεφερα.ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
Μεχρι και λοιμος επεσε στην ΕΣΣΔ.
Διαβασε το βιβλιο του Ζαν Ελενσταιν "Το Σταλινικο φαινομενο".
Ειναι πολυ αντικειμενικο .
Επιστροφή στην κορυφή
militant
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θέμα είναι οτι δεν είχαν όλη την ευθύνη γι'αυτό οι Μπολσεβίκοι. Τα περισσότερα ισχυρά κράτη του καπιταλιστικού κόσμου τους πολεμούσαν.
Κανείς δεν υπερασπίζεται τον σταλινισμό. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 23, 2009 5:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:93253e80f7="militant"]Το θέμα είναι οτι δεν είχαν όλη την ευθύνη γι'αυτό οι Μπολσεβίκοι. Τα περισσότερα ισχυρά κράτη του καπιταλιστικού κόσμου τους πολεμούσαν.
Κανείς δεν υπερασπίζεται τον σταλινισμό. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Σ αυτο συμφωνουμε.

Απλα ομως με τον φοβο της αντεπαναστασης αρχιζει κανεις να βλεπει με καχυποψια.Και απο εκει αρχιζει το προβλημα.
Και οταν οι δομες του κομματος ειναι συγκεντρωτικες αρχιζουν τα παρατραγουδα.
Δες και το σημερα.Ολοι αρχιζουμε να ειμαστε καχυποπτοι με τον διπλανο μας.
Δεν βλεπουμε το χερι που μας τεινει καποιος.Αλλα κοιταμε ποσο καθαρο ειναι.Και ισως εμεις να μην το βλεπουμε καθαρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης