 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Παρατηρητής Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2012 9:58 am Θέμα δημοσίευσης: «Βόμβα» Λαφαζάνη υπέρ χρεοκοπίας |
|
|
«Βόμβα» Λαφαζάνη υπέρ χρεοκοπίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
Ανοικτός πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε χθες με φόντο τη χρεοκοπία της χώρας και κεντρικό πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάνθηκε ότι η χρεοκοπία «δεν είναι μπαμπούλας», προκαλώντας - κατ' εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - τη σκληρή αντίδραση της ΝΔ, αλλά και αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Λαφαζάνη.
Η παρέμβαση Λαφαζάνη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετωπίζει μια χρεοκοπία ως θετική εξέλιξη για τη χώρα, πυροδότησε το πολιτικό θερμόμετρο παραμονές της επίσκεψης του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα και των κρίσιμων συναντήσεων του κ. Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αντίστοιχα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η «ρουκέτα» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθέτησε ουσιαστικά τα μαύρα σενάρια που διακινούνται εκτός συνόρων για το μέλλον της Ελλάδας, προκάλεσε οργή στο Μέγαρο Μαξίμου και νέα ρήξη ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χρονική στιγμή που ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να επικρατεί νηνεμία στην εσωτερική πολιτική σκηνή. «Αυτήν την ώρα ό,τι λέμε για τη θέση της χώρας, κάθε παρέμβαση από το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, καταγράφεται και εκτός συνόρων. Και τη στιγμή που η Ελλάδα δίνει μάχη για να ξεφύγει από τα συνεχή πυρά που δέχεται, περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, είναι πολιτικό έγκλημα να επιχειρούν κάποιοι να ανοίξουν την "κερκόπορτα"...», σχολίαζαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Λαφαζάνης με τον θεσμικό ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράζει περιθωριακές απόψεις, αλλά μεταφέρει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του κόμματός του.
«Τζόγος».Το μήνυμα από το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την παρέμβαση Λαφαζάνη, εξακολουθεί - για πολιτικούς ή αντιπολιτευτικούς λόγους - να «τζογάρει» με την έξοδο από το ευρώ και η στάση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ως προς τον σχεδιασμό και τις επιδιώξεις της χώρας. Κατά τις ίδιες πηγές, στην παρούσα συγκυρία ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν πρέπει να νοθεύεται το μήνυμα που εκπέμπει η χώρα. Προσθέτουν δε πως η πρόσφατη επισήμανση του κ. Σαμαρά ότι μπροστά στις προκλήσεις των επόμενων μηνών πρέπει όλοι να είναι είμαστε «ενωμένοι σαν γροθιά» δεν αφορούσε μόνον την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υπερθεματίσει (στον Alpha 98,9) με αφορμή την αρθρογραφία του γερμανικού «Σπίγκελ» υπέρ της χρεοκοπίας, που παρουσιάζεται ως λύση για την Ελλάδα. Κατά τον κ. Λαφαζάνη, η χρεοκοπία «δεν είναι κατ' ανάγκη κάτι καταστροφικό», αλλά «όπλο των αδυνάτων όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους». Ο ίδιος έκανε λόγο για «κινδυνολογία» από την πλευρά όσων απεύχονται τη χρεοκοπία και κατέληξε ότι «δεν πρέπει να την εμφανίζουμε κι εδώ, στην Ελλάδα, ως μπαμπούλα».
Ο Πρωθυπουργός έδωσε χθες το μεσημέρι εντολή να υπάρξει άμεση καταγγελία της πρόκλησης Λαφαζάνη, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου κρίθηκε σκόπιμο να περιοριστεί το ζήτημα στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης και να μη λάβει χαρακτήρα πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Για τον λόγο αυτόν το βάρος της καταγγελίας σήκωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελούν ντροπή». «Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά ούτε ο ελληνικός λαός ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη...», διεμήνυσε η Λεωφόρος Συγγρού.
ΤΑ ΝΕΑ |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ποια βόμβα; Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2012 11:46 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βόμβα Λαφαζάνη… Σιγά τα ωά! Συμμετέχει ο άνθρωπος, προσυνεννοημένα, στην προετοιμασία της κοινής γνώμης ώστε να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την επίσημη χρεοκοπία της χώρας, η οποία σύντομα (συντομότατα) θα ανακοινωθεί. Και μιλάμε για την «επίσημη» διότι η πραγματική χρεοκοπία είναι γεγονός εδώ και χρόνια. Τι ήταν τα ελλείμματα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών και η κάλυψη τους με εξωτερικό δανεισμό, αν όχι χρεοκοπία; Δρομολογήθηκε από την στιγμή που ο (θείος) Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στον λάκκο της ΕΟΚ και διασφαλίστηκε επί «Σημίτη του ελεεινού» με την ένταξη της χώρας και στην ζώνη του Ευρώ.
Και γιατί τα βάζουν με τον Λαφαζάνη και όχι με το αφεντικό τού ΔΟΛ, τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος στο ΒΗΜΑ της προηγούμενης Κυριακής ανήγγειλε καθαρά και σταράτα την επί θύραις χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή; Μπορείτε να διαβάσετε το σχετική άρθρο ΕΔΩ. Ή γιατί δεν βγήκε ο ίδιος ο Σαμαράς να διαψεύσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ανέθεσε το βάρος μιας αόριστης κατά Λαφαζάνη καταγγελίας στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ;
Αν είχαμε εθνικές κυβερνήσεις και όχι εντολοδόχους λακέδες των «Προστάτιδων» Δυνάμεων θα είχαν κηρύξει όχι χρεοκοπία αλλά παύση πληρωμών από το 2008 καταγγέλλοντας το χρέος ως απεχθέστατο, διότι τέτοιο είναι. Θα είχαν μαζέψει υποχρεωτικά τα Ευρώ να τα έχουν συναλλαγματικό κάλυμμα στην νέα δραχμή. Φυσικά η απαλλαγή από το χρέος δεν αρκεί από μόνης της για να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολλά ακόμα.
Μερικά από αυτά είναι: Άμεση και παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της περιουσίας όσων λήστεψαν το δημόσιο. Επιστροφή στα προ ΕΟΚ σύνορα και τελωνεία. Άμεση απέλαση όλων των παράνομων και παρανόμως νομιμοποιηθέντων αλλοδαπών. Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και συγχώνευση τους σε ένα εθνικό τραπεζικό φορέα που θα διοχετεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού σε αναπτυξιακές επενδύσεις και όχι σε θαλασσοδάνεια ημετέρων, αποδίδοντας στους καταθέτες τους νόμιμους τόκους. Εθνικοποίηση όλων των υποδομών και των κοινωφελών επιχειρήσεων. Κατοχύρωση για όλους του ιερού δικαιώματος στην εργασία. Κατεδάφιση του σημερινού αυταρχικού, ανεξέλεγκτου, ληστρικού κρατικού μηχανισμού και επανοικοδόμηση του με καθιέρωση θεσμών λαϊκού ελέγχου. Αποκατάσταση του ιερού δικαιώματος των πολιτών στην ένοπλη αυτοάμυνα όταν απειλείται η ζωή τους από τα οποιαδήποτε κακοποιά στοιχεία. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Obelix
Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 4193
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 18, 2012 1:12 am Θέμα δημοσίευσης: "Λαμπρακιστάν" |
|
|
Και άλλοι στον χόρό της "προετοιμασίας", και μάλιστα πριν από όλους τους ανωτέρω (από 3/8):
ΤΟ ΒΗΜΑ _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 7082
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 18, 2012 1:58 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και ο Προεδρος της Φινλανδιας ενας φανατικος υπερ των εξωντοτικων μετρων του ελληνικου λαου, αλλο ενα ρεμαλι της νεας ταξης, ξαφνικα βγηκε και μιλησε για την 'ζουρλομανδια του Ευρω' αφηνωντας υπονοουμενα οτι γινονται προετοιμασιας για την διασπαση του.
Η ολη φιμολοιγια συνεχιζεται μεχρι την καταλληλη στιγμη που αυτοι θα θεωρησουν οτι μπορουν να κανουν την αλλαγη σε ενα σαββατοκυριακο και προσπαθουν να καλμαρουν τις αγορες... |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας
|