 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
αντιφασίστας;; Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 3:51 pm Θέμα δημοσίευσης: «Η ΗΡΕΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» |
|
|
«Η ήρεμη εφαρμογή του νόμου»
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο (εθνικιστής) Πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, προ ημερών ζήτησε γονυπετής συγγνώμη από τους Βόσνιους Μουσουλμάνους, είμαι σίγουρος ότι ακόμα οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν πειστεί ότι στη Σρεμπρένιτσα έγιναν εγκλήματα εθνοκάθαρσης. Γιατί; Για τους δικούς μας λόγους. Ένα μείγμα παραδοσιακού αντιαμερικανισμού και αντιιμπεριαλισμού, ελληνοορθόδοξων εμμονών, πρωτοτύπων αναπόδεικτων γεωστρατηγικών θεωριών τύπου “μουσουλμανικών τόξων” και “Μεγάλης Αλβανίας”, με σημαντική ευθύνη των πολιτικών και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης στη χώρα μας, μας έκαναν να στρίβουμε το βλέμμα από τα εγκλήματα των Σέρβων και να εστιάζουμε μόνο στα βομβαρδιστικά της Δύσης.
Μην ξεχνούμε ότι την περίοδο εκείνη πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, διαπρεπείς Έλληνες δικηγόροι, ποδοσφαιρικές ομάδες, έσπευσαν επιτόπου να συμπαρασταθούν στα θύματα των βομβών, αλλά την ίδια στιγμή δεν είχαν κανέναν καταγγελτικό λόγο για τους θύτες από την πλευρά των Σέρβων - αντίθετα, κάποιοι τότε συναντούσαν τους μετέπειτα κατηγορούμενους στο δικαστήριο της Χάγης. Από κοντά μερικοί από τους πιο προβεβλημένους έλληνες δημοσιογράφους που κάλυψαν τον πόλεμο, οι οποίοι την πρωτοφανή τους μονομέρεια βάφτισαν σεμνά παγκόσμιο μάθημα δημοσιογραφίας. Με τούτα και με κείνα η άποψη ότι δεν έγινε εθνοκάθαρση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά μόνο πολεμικά γεγονότα, εδραιώθηκε στην κοινωνία μας.
Το γιατί, τώρα, μετά την αποκαλυπτική χειρονομία του Προέδρου της Σερβίας, δεν ξαναζεστάθηκε το θέμα στη χώρα μας, είναι μία ακόμα ελληνική ιδιαιτερότητα. Ο ελληνικός χρόνος ως φαίνεται είναι τηλεοπτικός, χωρίς ιστορικό βάθος και προοπτική και τα θέματα που μας απασχολούν σχεδόν πάντα έχουν επικαιρική σημασία. Απλώς δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον για ένα παλιό θέμα, έστω κι αν η ζωή το φώτισε εκ των υστέρων με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση αυτοκριτικής. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από τους αρνητές της εθνοκάθαρσης θα είχαν έτοιμη κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά του Νίκολιτς του τύπου “εκβιάστηκε από τη Δύση”, απόψεις που είχαν ακουστεί και στις συλλήψεις Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς. Ο λόγος είναι ότι τώρα μας απασχολούν άλλα και αυτό το θέμα είναι ντεμοντέ. Το έχουμε δει χιλιάδες φορές μέχρι τώρα, σε γεγονότα που κάλυψαν αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες και ο επίλογός τους γράφτηκε σε μονόστηλα.
Κι εγώ για άλλο λόγο θίγω το θέμα - ως αφορμή. Γιατί συνειδητοποιώ ότι αυτό που μέχρι τώρα θεωρείτο αυτονόητο στην κοινωνία μας, δηλαδή η ελευθερία να έχουμε διαφορετική ο καθένας αντίληψη για την ιστορία, την πολιτική και τις ιδέες, κινδυνεύει να ισχύει στο μέλλον υπό προûποθέσεις. Το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη για τον ρατσισμό, στην προφανή του στόχευση να καταστήσει παράνομη τη δημόσια αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, συμπαρασύρει και ένα πλήθος άλλων ιστορικών γεγονότων ποινικοποιώντας την αντίθετη από την επίσημη άποψη. Και αυτό είναι λάθος.
Σύμφωνα με το παράδειγμα που ανέφερα αναλυτικά, καλώς ή κακώς οι περισσότεροι Έλληνες, άλλοι μετά λόγου γνώσεως και οι περισσότεροι ετερόφωτα και αταβιστικά, πιστεύουν ότι στη Βοσνία δεν έγινε εθνοκάθαρση. Από τη στιγμή λοιπόν που το Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε για το αντίθετο, οι συμπολίτες μας αυτοί, εφόσον διατυπώσουν την άποψή τους δημόσια, παρανομούν και διώκονται. Το ίδιο ασφαλώς θα συμβαίνει και για άλλες περιπτώσεις. Βλέπει κανείς (αν παραβλέψουμε την αναμφισβήτητη συρρίκνωση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης) καμία ουσιαστική σκοπιμότητα να γίνει κάτι τέτοιο; Λίγα πράγματα έχουμε να μας διχάζουν ώστε να πρέπει να προσθέσουμε και την ποινικοποίηση της αντίληψής μας για τον κόσμο;
Η δικαιολογημένη σκοπιμότητα της στιγμής δεν πρέπει να μας παρασύρει να κάνουμε αβαρίες στις κατακτήσεις του πολιτισμού μας. Η αδήριτη σημερινή ανάγκη να αντιμετωπίσει η συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία το φασιστικό έκτρωμα δεν επιτρέπεται να μας οδηγεί σε νίκες του εναντίον της Δημοκρατίας, δηλαδή σε πράξεις αυτοπεριορισμού της. Η ισχύουσα νομοθεσία είναι αρκετή, εφόσον εφαρμόζεται ανυποχώρητα και συστηματικά. Ενδεχομένως να πρέπει να ληφθεί ειδική νομοθετική μέριμνα μόνο για τις φασιστικές συμπεριφορές στον χώρο του Κοινοβουλίου, και μέχρι εκεί. Για παράδειγμα, δεν χρειαζόταν ειδική νομοθεσία για να μην καταλάβουν τα διόδια οι χρυσαυγίτες, να ανοίξουν την μπάρα και να τρομοκρατούν τους οδηγούς, όπως έκαναν το Πάσχα. Απλώς κανείς δεν φρόντισε να εφαρμόσει την ισχύουσα και να τους μπαγλαρώσει. Το ίδιο έχει γίνει και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις.
Τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε τον έδειξε ο κ. Καμίνης, όταν αρχικά απαγόρευσε τη διανομή τροφής μόνο σε Έλληνες στο Σύνταγμα και στη συνέχεια μήνυσε τον τραμπούκο που του επιτέθηκε. Οι φασίστες παρέλυσαν μόνο μπροστά στην ήρεμη εφαρμογή του νόμου.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΚΤΑΓΚΟΝ
Ανδρέας Πετρουλάκης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1958 στην Φλώρινα και είναι Χανιώτης.
Είναι γελοιογράφος αυτοδίδακτος και πρωτοδημοσίευσε σΤΟ ΒΗΜΑ το 1985. Για 15 χρόνια (1985-2000) υπήρξε ο γελοιογράφος της Αυγής ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα συνεργάζεται και με τον Επενδυτή. Από το 2000 εργάζεται στην Καθημερινή. Παραλλήλως έχει συνεργαστεί και με άλλες εφημερίδες (Πρώτη, Εθνος,Μεσημβρινή) και περιοδικά (Αντί, ΜΕΤΡΟ, ΚΛΙΚ, ΜΕΝ,Γαλέρα). |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
κι άλλο βιογραφικό Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 4:27 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ κ. ΑΝΝΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ <<ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ>> ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ "ΦΟΒΙΚΩΝ" ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΟΥΛΑ.
Άννα Δαμιανίδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στο Παγκράτι και μετακόμισε στην Κυψέλη τεσσάρων χρονών, αυτή ήταν και η μεγαλύτερη μετανάστευση που κατάφερε ποτέ. O πατέρας της ήταν Mικρασιάτης, η μητέρα της Θεσσαλή που μεγάλωσε στο Αγρίνιο και η ίδια πάντα νόμιζε ότι δεν είναι Αθηναία. Τουλάχιστον μπόρεσε να περάσει τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη για τη Νομική σχολή, όπου έβγαλε εκατοντάδες φωτογραφίες παλιών σπιτιών. Τη χρονιά των πτυχιακών εξετάσεων έπαιζε στο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης κι έτσι της έμεινε αξέχαστη. Σχεδίαζε να εργαστεί σε εφημερίδες και το κατάφερε επί σειρά ετών: στην Αυγή και στα Νέα. Ενδιαμέσως πήγε για δυο χρόνια στο Παρίσι, τον ένα με υποτροφία, για περαιτέρω δημοσιογραφικές σπουδές. Έκανε ρεπορτάζ δικαστικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, και ελεύθερο. Επίσης σύνταξη ύλης, μεταφράσεις και τελικά, κυρίως, χρονογράφημα. Συνεργάστηκε με μερικά περιοδικά και έκανε κάποιες μεταφράσεις από τα γαλλικά. Για πολλά χρόνια δούλεψε στο κρατικό ραδιόφωνο. Εξέδωσε μερικά μικρά βιβλιαράκια που δεν κατάφεραν να γίνουν μπεστ σέλερ. Απέκτησε τρία παιδιά με τα οποία πέρασε θαυμάσια καθώς μεγάλωναν και ελπίζει πάρα πολύ να αποκτήσει τουλάχιστον ένα εγγόνι στα γεράματά της. Περιμένοντας αποχαιρέτησε τις εφημερίδες και γράφει στο Ίντερνετ.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.authors&id=93 |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Παταρίσιος
Συμμετέχουν: 28 Οκτ 12 Δημοσιεύσεις: 74
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 5:20 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Αφού είσθε κολητάρια με την Άντα Ψαρρά, τον Τρίμη και τα άλλα λαμόγια στην "Εφημερίδα των Συντακτών" καλώς ήλθατε εδώ γιατί είμαστε όλοι στην πείνα και αν μας βολέψετε και εμάς σε τίποτε ΜΚΟ για να λιγδώσουμε το αντεράκι μας, θα σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη!!!!!!!!! |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 6:25 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασιλική Σιούτη:
Ευτυχώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον την ανίερη συμμαχία της «αριστερής» ψευτο-ριζοσπαστικότητας με τον σκληρό πυρήνα του κατεστημένου, υπό τον μανδύα του politically correct, του «αντιεθνικισμού», των ΜΚΟ, της υπεράσπισης των «μειονοτήτων» (αλλά ποτέ των κοινωνικών πλειοψηφιών και της εργατικής τάξης). |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Μεταλληνός Site Admin
Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09 Δημοσιεύσεις: 1814
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 6:44 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΗΡΕΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ 4ο ΡΑÚΧ
Νάτος λοιπόν ο "αντιφασίστας μας". Το φιλοαμερικανάκι του Μπόμπολα του Λαμπράκη, και των γιαλαντζί αριστερών της Αυγούλας.
Κανονικά θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που μας θυμίζει (και πολύ συγκεκριμμένα μάλιστα) την αισχρή στάση που κράτησαν τότε όλοι οι τωρινοί "αντιρατσιστούληδες" στην σφαγή ενός ολόκληρου λαού, τότε που κράταγαν φανάρι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τα νεοφασιστικά ψέμματα (βλέπε "εθνοκάθαρση" και "Σρεμπρένιτσα") σαν προπέτασμα καπνού. Για να κρύβουν την συναυτουργία τους σε ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγινε μπροστά στα μάτια μας....
Ναί. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. Όποιος θέλει να το επαληθεύσει ας ανατρέξει στα τότε γραφτά όλων των τωρινών "αντιρατσιστών", και θα το διαπιστώσει. Άναβαν ουσιαστικά το πράσινο φώς στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατηγορώντας τον "φασίστα" Μιλόσεβιτς ο οποίος δήθεν έκανε "εθνοκάθαρση", την ίδια στιγμή που ξεχείλιζαν τα νατοϊκά τους ματάκια απο κροκοδείλια δάκρυα, για τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έπεφταν σαν καταιγίδα στα κεφάλια των Σέρβων.
Τον ευχαριστούμε επίσης που μας δείχνει για ποιόν ακριβώς λόγο, τον εκνευρίζουν οι Χρυσαυγίτες. Γιατί -λέει - άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια αφήνοντας - τρομοκρατώντας(!!) γράφει - τον κόσμο.... Μα τι λέτε κύριε Πετρουλάκη μας. Έκαναν τέτοιο πράγμα; Πω- πω- πω.... |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 7:18 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Παράθεση: | | <<...Οι φασίστες παρέλυσαν μόνο μπροστά στην ήρεμη εφαρμογή του νόμου.>> |
Ο κάργα αντιφασίστας και σούπερ προοδευτικός κύριος αρθρογράφος όταν κάνει λόγο για "φασίστες" και "ήρεμη εφαρμογή του νόμου" δεν εννοεί τόσο τη Χρυσή Αυγή, η οποία άλλωστε δεν είναι παρά η ευκαιρία κι η αφορμή για εθνοκτόνες κι "αντιρατσιστικές" μεθοδεύσεις αλλά τους πολίτες κι όλους αυτούς που αφαιμάσουν οι επίσης αντιφασίστες εργοδότες του, Λαμπράκης, Μπόμπολας κι Αλαφούζος.
Κι αυτό που εκφράζει είναι η επιθυμία του να επισπεύσει η εκλεκτή μας η Κυβέρνηση και το γενικότερα οι δυνάμεις του λεγόμενου "Συνταγματικού τόξου" τις διαδικασίες φυσικής κι οικονομικής εξόντωσης.
Το παράπονό του διατυπώνει. Λέει στον κύριο Ρουπακιώτη ότι υπάρχει όλο το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο για να συντρίφθεί η πλέμπα και δεν υπαρχουν λόγοι να χρονοτριβεί με καινούρια νομοσχέδια. |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
γνωρίζω από κουλτούρα... Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 15, 2013 7:38 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Παράθεση: | | <<...Οι φασίστες παρέλυσαν μόνο μπροστά στην ήρεμη εφαρμογή του νόμου.>> |
"Φασίστες" εννοεί αυτούς που παραλύουν με την απειλή της έξωσης, της κατάσχεσης και της φυλάκισης.
Αυτό εννοεί ο "αντιφασίστας" ποιητής.
Ο οποίος και διακρίνει τον "ακροδεξιό" κίνδυνο στη Χρυσή Αυγούλα κι όχι σε εκείνους που με αναγκάζουν, παρότι άνεργος και δίχως πόρους και χωρίς να έχω πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα,να πληρώσω Εφορία για να παίρνει ο Στουρνάρας το μισθό που παίρνει, κι αυτό ως τιμωρία που δεν είμαι ακόμη άστεγος αλλά βρήκα ένα σπίτι από τον προπάππου μου.
Για όλους εμάς χτυπάει η καμπάνα... |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πολυπολιτισμός! Επισκέπτης
|
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας
|